Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:) U mikrovlnky taky napíšou, abys tam nesušila kočku...holt to už nějaký exot zkusil...

Nechci bagatelizovat, ale to větší množství nežádoucích účinků spíše souvisí s legislativou, než s čímkoliv jiným :) Což neznamená soukat do sebe kde co bez zamyšlení, tím spíše, když člověk na sklonku života toho bere trochu více a ani lékař nemusí znát všechny interakce ... tím spíše, když mu jeden neřekne, co všechno má předepsáno odjinud :)

0 0
možnosti
Foto

J25a63n29a 64M33a10j64o58v79á

28. 1. 2017 11:08

Slivovice do lékáren, na pracoviště, snad i na Hrad (no, tam možná je). Stopička pomůže tělu i duši. Všude by bylo líp :-)

2 0
možnosti
Foto

Jani, to je svatá pravda R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Ivano, zkusím cosi vysvětlit Vám i ostatním.

Každý lék na světě /opakuji každý/ je založen na principu, že Vám cosi dá a cosi vezme. Všelék bez vedlejších účinků je chiméra.

Medikament tedy poměřujeme tím, co nám přinese dobrého a co nám způsobí zlého. Dobrý lék má tu hranici posunutu k těm pozitivním věcem, ty horší mají těch vedlejších příznaků více, přesto někdy - při závažných nemocech - je dáváme, protože nepodat je znamená i smrt.

Firmy, vyrábějící léky, se bojí soudů. Viz ony americké spory o nějaký nepopsaný příznak a vysoké odškodné. Proto firmy - v prevenci těchto sporů - upozorňují i na ten příznak, který se objeví u jednoho z 10 000 pacientů, byť jde o banalitu. Takže, při zkoušení medikamentu v malém městě u všech obyvatel jeden uvede, že jej brněly uši. Výrobce je povinen to tam dát.

Lékař, který pracuje zhruba s 50 léky /více jich jeden specialista nepotřebuje/, většinou časem zná, co přinášejí a co berou. Jistě se však nemůže vyznat v situaci, kdy nemocný bere cca 10-15 druhů tabletek a požaduje další.

Uvádět, že antibiotikum má nyní více vedlejších příznaků než dříve je trochu logické a trochu ne. Nynější antibiotika jsou díky resistencím bakterií mnohem sofistikovanější, přinášejí tedy více vedlejších účinků Jsou však mnohem účinnější, než byl dnes již neúčinný penicilin.

Máte pravdu, že se zapomíná na běžné věci, jako je zázvor, citron, klid na lůžku a potní kúry. Paní u pokladny, která rozdá své viry zákazníkům, patří za katr.

Pěkný den přeji

2 0
možnosti
Foto

R^Tomáši, protože druhý, komu se Váš názor líbí, tedy druhá, je profík přes léky, musím souhlasit, ale nejen proto.

A asi by mohlo platit, že u běžných "banálních" onemocnění by člověk měl zvážit, jestli do sebe nasouká bobuli, nebo si vzpomene na recepty našich babiček. Ale to někdy vyžaduje trpělivost a té se lidu hrubě nedostává. Tedy je rychlejší bobule a následky si pak každý nese sám.

Pěkný den i Vám.

0 0
možnosti
Foto

R^Ivo, slivovice je nade vše. Když vidím švagra, jak si nasype plnou hrst patáků a zapíjí poctivým kalíškem, načisto se oklepu. To dělá už řadu let. No jo, Valacha jen tak nic neporazí!;-D

1 0
možnosti
Foto

Jo, Jitko, to dělal jeden náš bývalý zaměstnanec. V opačném pořadí. Nejdřív si dal slivovici se slovy - pak už nemůžu , jím prášky. A následně vyzobal ty bobule ;-D

1 0
možnosti

Ivi, slivovici užívat vnitřně i zevně :-)R^

Léky jsou od slova lekat!

1 0
možnosti
Foto

Jani to ne, zevně je jí škoda. Aspoň té poctivé. :-)

0 0
možnosti
Foto

když čtu příbalové letáky co všechno může ten který lék způsobit tak hned na sobě začnu cítit všechny ty nežádoucí účinky-takže radši snad ani nečíst:-)

3 0
možnosti
Foto

To se mi jednou stalo ve špitále, že mi nasadili léky a začalo mi být špatně. Vůbec mě nenapadlo dávat to do souvislosti s lékem, protože jsem byla léky do té doby netčená. Když jsem si je pak po odchodu z nemocnice šla koupit, prostudovala jsem příbalový leták - ze zvědavosti a zjistila, že to byly vedlejší účinky, a to jedny s těch méně nebezpečných. Takže souhlasím - nečíst!:-)

0 0
možnosti
Foto

Já už to naštěstí nepřečtu, jinak bych nemohla brát nic:-)

1 0
možnosti
Foto

Ivi , oční vada? Pak si člověk i říká, že všechno špatné peo něco dobré :-)

0 0
možnosti
Foto

I83v50a48n 32M30a46r79e94k

27. 1. 2017 22:26

Víc mě děsí, že jsme před 50 léty začínali s atb 50-100mg, potom 200-250, dále 500mg, a nyní jsem si na angínu "debužíroval" tablety atb. 1000mg. . . . . . . . . Kde se to jednou zastaví ? ! 8-o ;-(

1 0
možnosti
Foto

Až to nevejde na krabičku?8-o

0 0
možnosti
Foto

R^Jé, Ivko, myslím, že kdybys dala dohromady příbalový leták ke slivovici, tak by to asi byl jeden z mála, který by lidé opravdu četli. A ani bys tam nemusela uvádět vedlejší účinky a kontraindikaci, stačilo by, k čemu všemu a v jakých dávkách je vhodná. Nechceš ho napsat jako svůj příští článek?:-)

1 0
možnosti
Foto

Honzo, to není špatná myšlenka ;-D

1 0
možnosti
Foto

Mě letáky spíše také vyděsí, takže pokud je čtu, tak nejprve kolik lidí z kolika má nežádoucí účinky, pak to eventuálně čtu dál.

1 0
možnosti
Foto

Kolik lidí z kolika a pak člověk zjistí, že je vlastně výjimečný:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 855x
Vážně i nevážně, o tom, co mě napadá, o tom, co vidím cestou.

O svých zážitcích ze psího útulku jsem napsala knížku - Potkala jsem psy, útulek a lidi.

http://www.potkala-jsem-psy.cz/