Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ivanko, moc díky za to zamyšlení R^

0 0
možnosti

pokaždí když někde čtu o týrání zvířat, tak se ptám kde se to v lidech bere, proč tohle dělají? Mám pocit, že lidé kteří jsou takovým způsobem schopný ublížit jinému tvoru tak jsou metálně retardovaný a nikdo mi nevysvětlí, že jsou normální, ne nejsou!

Pravda je že i zvířata zabíjejí pro zábavu, ale pořád mi někdo tvrdí, že člověk je inteligentí, že proto vláde světu, tak proč má potřebu se chovat jako zvíře? Stejně tak nedokážu pochopit jaká zvěrstva se dějou ve válkách ...

1 0
možnosti
Foto

Ano, je to o pudech, o pudech zvířat, o pudech lidí. Lidé už snad od pradávných dob, co se naučiili napříkla živit se jinak, než jen lovem, ho nemají snad už důvod použivat. Ale některé jedince asi stále žene.

0 0
možnosti

T76e55r37e12z79a 87H61o53l50á

18. 12. 2016 21:20

Nezlobte se, ale vycházíte z tvrzení, které není úplně pravdivé. Zvířata samozřejmě pro zábavu zabíjejí - nejenže si (třeba kosatky či kočkovité šelmy) s kořistí hrají, ale také jí zabíjejí naprosto nadbytečné množství prostě a jednoduše ze sportu nebo protože propadnou loveckému šílenství (vydra v chovném rybníce nebo liška v kurníku, které za sebou nechají spoušť a odnesou si jednu rybu/slepici). Říká se tomu surplus killing a bylo zaznamenáno třeba i u vlků. Někteří samci savců zabijí svá vlastní (!!!!!) mláďata, jen aby se s nimi samice znovu pářila (napadají mě delfíni). Některé druhy nemilosrdně a naprosto brutálně zabíjí konkurenci, která žere stejnou potravu (levharti a lvi zabíjí slabší a křehčí gepardy, delfíni skákaví masakrují sviňuchy). Spousta samců likviduje mláďata vlastního druhu, aby znovu předali vlastní geny. Spousta samic zabíjí vlastní mladé, pokud s nimi není něco v pořádku (zatímco u nás se často rodiče o vlastní či dokonce CIZÍ! těžce handicapované děti zoufale starají). Spousta úspěšných zvířecích lovců žere svou kořist ještě zaživa, zatímco ta sebou ještě cuká a snaží se utéci (psi hyenoví). Zkuste si pustit nějaký ruský dokument o přírodě - jsou poněkud méně učesané než ty, které sledujeme my na Západě a u kterých si málem říkáme, jak je to krásné a zvířátečka se mají moc ráda. Mám ráda zvířata - ale se vším všudy, tedy bez mýtů o tom, že když už zabíjí, tak jen pro potravu a pro přežití. Kdepak, ten obraz je složitější a daleko, daleko drsnější. Při pohledu na ještě stojící a ječící zebru, které rve smečka divokých psů maso z břicha, mě pojem "zvěrstvo" klidně napadá :)

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, je to samozřejmě složitější, než lidský pohled o lásce zvířátek. Nicméně beru to z hlediska, že zvířata žene k zabíjení nějaký pud, který je jim přirozený. Lov, krev, zabít. Přežije silnější. Pochopitelně. Nemají jiné prostředky, než rvát oběť vlastními zuby a drápy. A oslabený jedinec se neubrání, nesežene potravu, to je takto přirozené. Ale lidským vnímáním, mým, je to můj názor, to nepovažuju za zábavu.

To co dělají ve stejném duchu lidé, že se baví týráním zvířat, že zkouší, co ještě vydrží...? Je to pud? Pak mají zřejmě nějakou úchylku. Pak se vracíme někde do prvobytně pospolné společnosti, kde i člověk, nebo jeho předchůdce bojoval o přežití.

Na druhou stranu, při sledování přírodovědných filmů, byť drsných, se většina lidí neodvrací. Ale když někomu nabídnete video s hrůzným činem lidí na zvířatech, dost lidí řekne, na to já se nemůžu dívat, to je hnus.

Ale zabředli jsme úplně jinam, než bylo smyslem mého zamyšlení. To je na dlouhé rozbory a polemiky.

Díky za zastavení.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím, už 5,5 roku máme doma fenku křížence z útulku. Do útulku se dostala tak, že ji přehodili (někdo ???) přes 2,5metrový plot a rychle odjel. V útulku strávila jen asi měsíc. To co zažila předtím si můžeme jen domýšlet.;-(

Jen pro představu, za 5,5 let ji může pohladit jen 5 lidí (nejbližší rodina), od ostatních utíká a nenechá na sebe sáhnout. :-(

Na jednu stranu nechápu lidi, kteří jsou schopni ořehodit psa přes 2,5m plot, ale na druhou stranu je to pořád lepší, než ji uvázat někde v lese ke stromu a utéct.

Vážím si toho co děláte.

hezký večer

1 0
možnosti
Foto

Díky . Velmi dobře vím, o čem mluvíte. Pes o kterém píšu, že ho rovněž přehodili přes plot, mladý světlý labrador. V útulku byl sice jen pár měsíců. ale venčit ho mohli pouze 2-3 lidi, s ostatními jít nechtěl. A pokud nešel na vycházku byl schopen "držet" 48 hodin do dalšího dne. Úděsná představa, co mu to muselo dělat s vnitřnostmi. Ale už domov má a pomaličku se dává psychicky do kupy.

Paradoxní je, že se ví, odkud pocházel. FB zjistí všechno. Hrozné podmínky, je dobře , že ho tam hodili.

Ano, je to lepší verze než uvázat v lese.

Pěkný večer.

0 0
možnosti

R^Světská spravedlnost Ivi, je kulhavá nestíhající a poloslepá kobyla.

Ale jednou ti tyrani sami dostanou svůj díl ve své vlastní nemohoucnosti. Že bude stejně strašný nebo horší, zatím netuší... neujdou tomu...

1 0
možnosti
Foto

Pro poučení, jako odplatu ...? Ale se svými činy si to zcela jistě nespojí.

0 0
možnosti

J93a85n 15P40a14v41e67l

18. 12. 2016 11:17

Proč myslíte, že zvířata nezabíjejí pro zábavu? Slyšela jste někdy "hrál si s ním jako kočka s myší?

Tyhle zvěrstva (protestovat proti tomuto označení je stejně hloupé jako označovat cikány Romy. Je to prostě označení které se vyvinulo historicky) nedělají normální lidé. Dělají to lidé svým způsobem narušení. Takovéto narušení se může vyskytnout mezi lidmi i mezi zvířaty. Z přírodního hlediska by to bylo jedno, ale my jsme si vytvořili určitá morální pravidla, která často nekorespondují se syrovou přírodou. A teď, co s tím? Řešení neznám. Kdybych viděl, jak někdo zbytečně trápí zvíře, asi bych mu vyrazil zuby. Ale pak bych byl podle práva trestán já.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Spojení kočka s myší mě nenapadlo. I z toho důvodu, že pokud si vybavuji vlastní kočky venkovní, tak ty si pohrály a pak sežraly, takže pak platí to o potravinovém řetězci. Byly ale výjimky, kterým myši nechutnaly, a tak ji trochu profackovaly a myš jim vždy stejně utekla.

Samozřejmě, že hloubat nad něčím, co je dáno historickým vývojem je marné, ale tak nějak mi to přijde vůči zvířatům nespravedlivé. nějak ta sporavedlnost v tomto světě pokulhává.

0 0
možnosti
Foto

Ivanko, poslechnou, srdce mají teda zcela na místě kam patří! R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Díky Horste. Tak mi narostlo :-)

0 0
možnosti

Na ta videa se nedokazi divat ... jsem totiz bezmocny ... nemuzu zakrocit. Muzu jen nezvysovat sledovanost videa, za ktere ten, co byl tyrani pritomen a natacel, jeste shrabne penize.

Mam rad lidi s dobrym srdcem, jako treba Vas, pani Ivanko, kteri dokazi pomoci.

3 0
možnosti
Foto

Díky Michale, to je pravda, težko se na to dívá. Jak se někdo baví utrpením druhého tvora.

0 0
možnosti
Foto

J52a72n 63P79r36a30ž28á98k

17. 12. 2016 21:21

R^Ivko, to je opravdu strašné, těžko se to čte. Nebudu ani radši psát, co by si takoví "lidé" zasloužili:-(

2 0
možnosti
Foto

Honzo, na mysl se vkrádá odpověď - totéž?

1 0
možnosti

J35a22r32a 53R63a79n55k

17. 12. 2016 21:05

Dik za vse - co pro ty neme tvory delateVR^

2 0
možnosti
Foto

Díky, je to jen zlomeček toho, co by si zasloužili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 855x
Vážně i nevážně, o tom, co mě napadá, o tom, co vidím cestou.

O svých zážitcích ze psího útulku jsem napsala knížku - Potkala jsem psy, útulek a lidi.

http://www.potkala-jsem-psy.cz/