Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zmerit rozmer v PDFku mi prijde jeste jednodussi(a presnejsi), nez na papire;-)

1 0
možnosti
Foto

Kolega zápasí i s textovým editorem, neví, že existuje cosi, jako nástroje a měřítko. ;-)

0 0
možnosti

P70e19t66r 17S61o21k64o89l

17. 1. 2016 23:49

Dost úsměvné je číst ty naivní představy o IT specialistech s uklizeným stolem, kteří nepotřebují téměř nic jiného než počítač a hrnek na kafe. Viděl jsem toho za ty roky už hodně a klidně bych Vám to i vyfotil, jinak byste tomu ani neuvěřili. :-P

2 0
možnosti
Foto

K jednomu takovému občas chodím, věřím :-)

0 0
možnosti

;-D Mluvíte mi z duše. Před léty, když se ještě vše tisklo, při pohledu na můj stůl kolegové tvrdili, že snad mám pod těmi papíry otevřený deštník. A nejvíc je štvalo, když chtěli něco o půl roku starém projektu a já jsem hrábl dospod a vytáhl žádané lejstro. ;-D

1 0
možnosti
Foto

R^ protože v tom je systém ;-D

0 0
možnosti

Poradek je pro blbce, inteligent zvladne i chaos.;-)

3 0
možnosti

Nadpis bych zmenil. Neporadek na stole, poradek v hlave. S timto systemem se pracuje efektivnej. Beda kdyz zacnete uklizet. Potom nic nenajdete. Poradek na stole znamena ztratu casu. Mam na pracovisti hory podkladu. Presto nic nehledam.

2 0
možnosti
Foto

A úplně nejhorší scénář je, když se musíte přestěhovat do jiné kanceláře. Už to mám za sebou 3/4 roku, na novém jsem si již utvořila "systém", ale v tom, co bylo ještě ve staré kanceláři a někam "se" uložilo, v tom ještě občas tápu.:-)

0 0
možnosti

S tím souhlasím.

V projekci totiž pracuju a na stole ten binec trochu mám. Jenže já na tyhle věci prostě potřebuju vidět a potřebuju je mít po ruce. Takže mám obrovský stůl s obrovským bincem. V jedné části mám výkresy z aktuálních projektů, v další části mám normy a zákony, v další části nápoj, abych neumřel žízní, pak nějaké psací potřeby, autorizační razítko... Nebudu pořád odbíhat do polic vedle nebo ke skříni.

Ano, je možné dbát na nějakou duševní hygienu a uspořádat si psací stůl dle Leffinqwella-Bronštejna, případně jej uchopit podle Zajícovy metody, kdy se uvolní dva krajní sektory, ale je to zbytečné, protože každý si pak najde svou optimální metodu. :-)

1 0
možnosti
Foto

Přesně, obrovský stůl se vším, co je nezbytné pro to, aby to člověk měl v oku. A ten hrnek s kafem si tam to své místo vždy najde. :-) Díky za návštěvu.

0 0
možnosti
Foto

Pozor na novou počítačovou nemoc zvanou "počítačový idiotismus". Ten se přenáší i do myšlení a z původně normálního člověka může udělat duševně chorého. Co ti mnozí již čistě počítačoví projektanti-architekti často produkují, to zůstává rozum stát. Jak toto léčit, ale zatím nikdo neví, choroba ještě není lékařsky dobře diagnostifikovatelná. Snad později u těch, kteří se vyvíjejí již od svého začátku počítačově.

Můj pracovní stůl v mé kanceláři v mém obytném pokojíku? Počítač+malá tiskárna, kalendář, razítko, kalkulačka, hromádka propisek, hromádka papírků s popisky, otvěrák na lahve, bible a prach. Také malá dečka na hrnek na čaj a lahvová piva. Je i místo pro odsunutí klávesnice a uvolnění místa pro jídlo. Jinak profesně většinou pracuji postaru na rýsovacím prkně. A tam si všechno sakramentsky poctivě a důkladně promýšlím, abych nedělal všelijaké ty blbosti.

3 0
možnosti
Foto

To mi připomíná poslední roky mé projektantské činnosti, pár let zpátky, než jsem dala přednost jen číslům. Teď už rýsovací prkno vytahuji jen v kritických situacích, kdy potřebuji rozložit velké výkresy i za sebou, ať to mám pěkně, jako na dlani.

Akorát pivo si nosím ke stolu už nalité v krýglu.:-)

I v cenařině se podaří paskvily. Výkazy výměr zpracované pouhým výstupem z grafických programů, či odezíráním z obrazovky jsou o ničom. Ale jako podklad pro někoho, kdo chce a musí být nejlevnější, to asi stačí. Pak jsou ale mnozí nepříjemně překvapeni.

0 0
možnosti
Foto

Ivano, hezké a zábavné povolání - hlavně pro náruživé kuřákyR^:-)

2 0
možnosti
Foto

Ano, to je rizikový faktor ;-D Díky.

0 0
možnosti
Foto

J21a41n54a 95M48a74j84o82v34á

16. 1. 2016 21:54

Ivi, hlásím, že mám obojí. Podřízené i ....ehm...chaos na stole. Prostě pořád něco potřebuji na papíře. S pořádkem v hlavě to (za mne) nic společného nemá. Vám karma a R^R^

1 0
možnosti
Foto

Jani, dík. Jsem ráda, že mnozí jsou na tom stejně :-)

0 0
možnosti

Nemecky matematik Georg Christoph Lichtenberg (1742 - 1799): "Unordnung ist nicht verstandene Ordnung". Cesky: Neporadek je nepochopeny poradek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 855x
Vážně i nevážně, o tom, co mě napadá, o tom, co vidím cestou.

O svých zážitcích ze psího útulku jsem napsala knížku - Potkala jsem psy, útulek a lidi.

http://www.potkala-jsem-psy.cz/